esmaspäev, 5. jaanuar 2009

Roosa kleidike


Piinlik lugu küll, et kolm kuud on möödunud ja ei ühtki postitust. Aga kuna mul on nüüd päris oma töötuba, siis tuleb siia edaspidi ikka tihedamini kleidikesi :)Kuna Maibrit läks uuest aastast jälle lasteaeda ja enamik seelikuid-kleite oli lühikeseks jäänud, tekkis vajadus lasteaiariiete järele. Mina, kui suur pihikseelikufänn, tegin muidugi pihikseeliku (see pihikseelikuarmastus on tingitud tõenäoliselt sellest, et nö tavalised seelikud lihtsalt ei püsi Maibritil üleval - tema suurusnumbriga seelikkusse mahuks poolteist Maibritti).

Seelik on tehtud roosadest velvetpükstest. Nagu ikka, tuli kõvasti nuputada, et kõik detailid ikka lõigatud saaks. Siiski, kui ma oleks kohe alguses teinud selle pisikese lisapingutuse ja kontrollinnud lõiget, siis oleks olnud hoopis lahedam lõikamine. Ma ei saa aru kui paksud need Soome lapsed siis on, aga Ottobre lõiked on ikka ülemõistuse laiad. Mõistetamatu on see, miks ma seda ajakirja muudkui ostan, kui pean kõiki lõikeid ise korrigeerima. Aga nagu öeldakse: elad - õpid. 
Peale üleliigse ära lõikamist sai aga seelik üsna paras. Aplikatsiooni tegin vist elus esimest korda ja kasutasin kahepoolset liimiriiet selleks. 
Loodetavasti võtab Maibrit seeliku omaks ja kohe sellele mustikakompotti ei kalla :)




20 kommentaari:

Inga ütles ...

väga armas kleidike!
Ka mina armastasin pihikseelikuid pisikese plikana;)
Jaksu Sulle uues ilusas töötoas!

Merly ütles ...

Nööbid on tõeliselt vahvad!

Sirliiz ütles ...

Imearmas pihikseelik!
Ja Maibrit on nii pikk ja sihvakas piiga. Mäletan, kui sa blogiga alustasid, oli täitsa beebi veel :)

Anonüümne ütles ...

väga ilus pihikseelik ja väga ilus Maibrit :)

Katri ütles ...

Mina ootan, et sa siia rohkem postitusi teeksid! Igatahes on see väärt ettevõtmine ja tasub järgimist :)

sircu ütles ...

Ka mina ootan siia ainult rohkem postitusi:) Seelik on väga vahva! Ja ka mind on järjest rohkem hakanud köitma see taaskasutuse idee.

Helen ütles ...

Vahva seelik, pihik on minugi lemmik.
Eriti meeldivad mulle nööbid- kuidas need tehtud on?
Aga Ottobre kohta pean minagi ütlema, et lõiked on tõesti üle mõistuse laiad. Isegi minu lapse jaoks, kelle punnkõhu tõttu on osad poest ostetud riided väiksed. Aga samas meeldib mulle Ottobre disain ja ausaltöeldes ei teagi ma teist ajakirja, kus nii palju lastele lõikeid oleks. Burda lõiked istuvad küll paremini, aga valik on väga väike.

Anonüümne ütles ...

Tead need riided on üle mõistuse laiad, nii käsitööajakirjades kui ka poodides valmisriided. Sellepärast ostangi omadele H&Mist, need pole vähemalt nii suured nagu soomlaste oma toodang.

Aga kui ma nii hästi õmmelda oskaks, ei ostaks ma poest mitte ühtki riiet! Hirmus ilus kleidike!

S.

Tullia ütles ...

Väga ilus pihikseelik! Ma ise ei oska õmmelda, kuid mu rätsepast ema tootis mulle selliseid lapsena hulgim. Ja ikka enda või vanaema vanadest riietest:-) Tuleb lasta oskused jälle üles soojendada.

Krentu ütles ...

Aitäh teile heade sõnade eest :)
Heleena, nööbid tegin nii, et võtsin kaks kannaga nööpi ja katsin riidega - lõikasin riidest sobivas suruses ringid, ajasin äärde tihedate pistetega traagelniidi sisse ja siis tõmbasin nööbi ümber kokku. Siis kinnitasin tihedate pistetega. Selline nööp ei jää küll väga korrektne tagantpoolt, aga kuna ma ei tahtnud meest ahistama hakata - Tallinnasse Saanasse saatma hakta - siis otsustasin nii läbi ajada. Kui ma veel linnas elasin, siis kasutasin Saana poe teenuseid, kus kaetakse nööpe kangaga, lüüakse trukke jms.
S., mulle endale meeldib ka HjaM - nende riided on tõesti parajad ja ilusad ka. Aga ma üritan end ikka kasvatada ja ise õmmelda rohkem, kui osta.
Tullia, see vanast uus pole tõesti ju mingi uus asi, pigem on ta kuulunud aastasadu praktilise eestlase mõttemaailma. Aga need kümme-viisteist aastat "heaolu" on nii mõndagi meie mälust kustutanud või siis soovime me mõningaid asju salata :)

Kuutydruk ütles ...

Väga armas kleidike ja väga terendav ettevõtmine üldse see taaskasutus. Minul käib see vahel nii, et ostan mõnest teiseringi poest midagi ja teen oma maitse järele ringi-väiksemaks-pitsilisemaks jne.
Ja töötuba on Sul ka nii-nii ilus ja organiseeritud. :) Mul on samamoodi katusetuba ja nii raske on sinna riiuleid saada. Sellega seoses tulebki meelde, et tahtsin küsida, kust on pärit need püstised dokumendisahtlid, kuhu terve Burda aastakäik ära mahub? Ja need armsad plastkastikesed metallist sildihoidjatega?

KK ütles ...

Imearmas kleidikene! Mulle ka meeldivad pihikseelikud, ka täiskasvanutel :)

Krentu ütles ...

Kuutydruk, need dokumendihoidjad on Ikeast. Ühte mahub lahdalt ära umbes 9-10 ajakirja aga olen pressinud ka 12. Karbid ostsin kunagi Jyskist, Ikeas on ka hästi palju taolisi.

Tiina ütles ...

Krentu, see on lihtsalt imearmas. Sa oled vist Võlur ;)

Vat lõigete laiuse osas ei meenugi hetkel, kas nood on laiad või mitte. Mõned püksid olen poistele teinud, aga mälus nagu seda aliuse probleemi netu.

Anonüümne ütles ...

väga vahva kleidike! mul tuli kohe õmblemise isu peale :)

Katrin ütles ...

Väga ilus! Pihikseelikud ka minu lemmikud. Noh selles suhtes mul kahjuks poiss tulemas, aga traksipüksid on ju põhimõtteliselt sama asi! :D Aga palun nüüd tõesti kibedalt postitusi siia! :)

Terje ütles ...

Armas!
Ilus printsess!

Anonüümne ütles ...

Nii ilus roosa kleidike! (anna andeks, mulle meeldib pihikseelikuid kleitideks nimetada :)
Mul enda tüdrukuga on ka sama probleem, et poest ostetud seelikud ja ka püksid on ülevalt hirmsasti laiad. Siis tavaliselt teengi nii, et seelikud ja lühikesed püksid ostan number väiksema. Pikkadel pükstel on õnneks reguleeritav kumm sees.
Ja Ottobre lõiked on küll üle mõistuse laiad!
Jõudu ja jaksu sulle! Jään ootama uusi projekte! :)
Mari-Ann (cantamus)

Maarja ütles ...

väga armas seelik!

Anonüümne ütles ...

Taname huvitavat teavet