reede, 6. veebruar 2009

Mummud ja lilled


Mul oli üks ilus roosa pluus, mis istus hästi ja meeldis mulle. Kahjuks olin ma aga nii laisk ja ei viitsinud moosiketmise ajaks trööbamaid riideid selga panna ja minu kena roosa pluus sai omale jäädavad kirsimoosi plekid. Ükski plekieemaldaja ei aidanud ja nii suundus pluus kaltsukotti, kus juba üks samuti hästi istuv ja roosa, kuid plekiline ja hallikaks tõmbunud pluus ees ootas. Alati saavad endale plekid just need kõige paremad pluusid ja need, mida sa väga ei armasta, muudkui kestavad...


Ühel ööl, kui mul und ei tulnud ja midagi asjalikku ka teha ei viitsinud, sirvisin American Eagle'i lehte ja leidsin ühe maika, mis toredasti värvitud. Ma pole muidu eriline batika sõber, aga sellised lihtsad batika-mummud tundusid küll väga armsad. Mõtlesin, et pluusi nr. 1 puhul võiks sama tehnikat rakendada. Kuna aga kodus olnud Dyloni värvipakiga sai värvida 250g materjali, siis uhasin potti ka pluusi nr.2. Peale mõningasi manipulatsioone sain omale helesiniste mummudega ja ilma plekkideta pluusi. Pluus nr.2 tuli aga sinine, tumesiniste plekkidega. Ehk siis ei kadunud need plekid kuhugi. Nii et pluusi tuli edasi kaunistada. Kuna mul ühtegi vaimukat ideed pähe ei tulnud, siis otsustasin lihtsalt vaba käega mõned lilled pluusile joonistada. Kasutasin selleks musta tekstiilivildikat. Lillesüdamikesse läks pisut glitter-värvi.
Nüüd on mul siis jälle kaks uut pluusi. Ei saaks öelda, et mul kapis vähe t-pluuse oleks, aga olukorras, kus ma olen endale aastase riideostmise paastu kehtestanud, on taoline värskendus üsna teretulnud.




18 kommentaari:

Sirliiz ütles ...

Ossaaa... Küll on hea, et need pluusid omale plekid külge korjasid, uus elu neil veelgi ilusam ju :) See tumedam lilledega on eriti lahe! Ei oskagi muud soovida, kui rohkem unetuid öid sulle :))

NB! Need kõrvarõngad, issand kui ilusad!

Anonüümne ütles ...

..ja sa võid 1000% kindel olla, et kellelgi teisel pole samasugust pluusi(Y)

sircu ütles ...

Väga mõnusad pluusid on välja tulnud. Mul ka kapis seisab paar asja, mingi segase mõttega sai kunagi ostetud, kuigi värvi poolest mulle üldse ei lähe. Hm, kohe tekkis paar ideed... aga kuidas sul teisel pluusil õmblused õnnestus heledaks jätta? Kas nad lihtsalt ei võtnudki värvi külge või tegid need hiljem juurde?

Krentu ütles ...

Aitäh:)
Õmblused ei võtnud värvi ja ma pidasin seda pigem miinuseks :)

Tiina ütles ...

Imevahva!

Tiina ütles ...

Imevahva!

Helen ütles ...

Minu lemmik on see lilledega variant.
Mina küll vaba käega nii ilusaid lilli ei oska joonistada, eriti veel riidele. Ja heledad õmblused on nende pluuside puhul ikkagi pluss.

Õmblused kipuvad neil asjadel jääma heledamad jah, ilmselt seetõttu, et niit sünteetilisem kui riie ise. Muide, Domestose tehtud plekki ei saa ka isegi üle värvides ära peita. Ma ükskord proovisin. :)

Anonüümne ütles ...

väga ilusad.
Ja mul on muide täpselt samasugused kõrvarõngad :) ühed mu lemmikud

Elsa ütles ...

Ma veeretasin sarnaseid kõrvarngaid hiljuti poes käes .. ei ostnud ;)

Aga mina fännan ka seda lillelist pluusi. Ise võtan ka juba jupp aega hoogu, et riidekappi sortida ja saatuslikke otsuseid teha. Tüdruku kapis sai suur ports särke mõne aasta eest aplikatsioonide-värvide-nööpidega üle käidud. Vahva oli... peaks ka jälle :)

Maarja ütles ...

Mulle jälle mummuline väga meeldib!

Aga nende värvidega on jah see jama, et õmblused ei kipu värvi külge võtma.

Kajakas ütles ...

vapustavalt ilusad mõlemad, ja lilled on imeliselt ilusa kompositsioonina. Armas!

Krentu ütles ...

Aitäh teile veelkord :)
Kajakas, Seda kiitust võtan ma tahes tahtmata kunstiõpetaja kiitusena :) Nagu oleks viie saanud :)

Anonüümne ütles ...

Täitsa fantastilised pluused! Ma kohe kadestan inimesi, kes selliste mõtete peale tulevad. Ohhh...

Kajakas ütles ...

jah Krentu :), istu, viis!

Anonüümne ütles ...

Mul on hoopis teisest vallast küsimus ehk palun väikest nõuannet. Mul jäi silma mingi pildi pealt, et sul on 2 overloki masinat ning üks tundus olevat 3 ja teine 4 niidiga, kuigi ma võisin täitsa vabalt ka valesti vaadata. Seetõttu tekkis küsimus, et kumba sorti masinat sa soovitaksid algajale, kelle masin suurt koormust kindlasti ei saaks.

Ette tänades,
Nelli

Krentu ütles ...

Nelli, mul on tõesti kolme- ja neljaniidilised "overlokid". Neljaniidiline on tavaline overlok, mis teeb ainult äärestamist, kui panna talle kolm niiti, ja ka ühendusõmblust, kui panna talle neli niiti. See kolmeniidiline masin on hoopis kattemasin, mis teeb seda õmblust, mis t-pluusi allääres on ehk pealt kaks tikkerida, alt justkui overloki õmbluse moodi. Ma tahtsin väga seda kattemasinat aga tükk aega arvasin, et ainuke võimalus on osta 5-niidiline, mis teeb nii overloki kui kattemasina õmblust. Õnneks juhtusin ükskord Karnaluksi e poest lugema, et neil on kattemasin eraldi, (http://shop.kl24.ee/kattemasinad/0/readmore/595/) ja poole odavam, kui see 5niidiline Husqvarna, mida ma algul plaanisin osta. See sobis. Karnaluksi müüja ütles veel, et ta pole ühtegi õnnelikku 5-niidilise omanikku näinud, et sellised kombi-masinad pole mitte head asjad.
Soovitada on muidugi raske, Mul õmblusmasin ja overlok on husqvarna omad ja olen nedega rahul. Samas see Bernina tundub hoopis professionaalsem masin olevat (kiire ka kuidagi vhem tundlik tundub), nii et kui ma nüüd hakkaks omale overlokki valima, siis ehk kaaluks ka Bernina kaubamärki. Kindlasti soovitan ma osta neljaniidiline masin, mis teeb siis, nagu öeldud, ainult overlokki või overlokki koos ühendusõmblusega.

Anonüümne ütles ...

Aitähh Krentu põhjaliku selgituse eest.

Nelli

Anonüümne ütles ...

azza... kui ägedad pluusid :) ka minul on mitu lemmik pluusi kaltsukotti lennanud..kahjuks mul nendel hetkedel pole pea nii häid mõtteit tootnud nagu sinul :) mulle meeldib eriti see lilledega pluus!!!