reede, 31. juuli 2009

Pihik. A Jumper.


Kui Maibrit suureks saab, siis üks asi, mida ta kindlasti rääkima hakkab, on see, et "kui mina väike olin, siis ma pidin kogu aeg neid totakaid pihikseelikuid kandma". Sest mina lihtsalt nii armastan neid. Minu meelest on pihikseelik üks praktiline ja mugav riideese ja nii ma neid muudkui Maibritile õmblen. Seekordne klassifitseerub vist küll traksiseelikuks aga idee on ju sama. Ja toetudes kogemustele ei tee ma enam ilma taskuteta seelikuid. Mis sest et vahel pannakse taskusse ka mustikaid või mõni tähtis asi, mis siis siis sinna unustatakse ja mida saab kõvasti taga otsida.

Ja kuna ma vaimustun üha rohkem ka taaskasutuskangastest, siis on seegi seelik tehtud kardinast. Leidsin sekkarist ühe õhukese kerge ülakardina, mis oma mustri tõttu oli juskui loodud selliseks seelikuks.
Ja kui keegi peaks tahtma ka sellist seelikut, siis augusti Eesti Naises on juhis olemas. Seda on väga lihtne teha, nii et julget pealehakkamist!
Ah jaa, kuigi ma pole seda veel ise jõudnud katsetada, peaks juhendi järgi olema võimalik ka täiskasvanud tüdrukutele seelik õmmelda. Õigemini kujutan ma seda seelikut siis rohkem teksade peal kantava tuunikana ette ja võibolla võiks ka alläärde "värvli" panna, nii et tuleks sellie puhvis tuunika. Ja ka trakside külge võib satsid panna...Või siis teha näiteks traksid ja värvlid teist värvi ja kasutada suuri nööpe. Ühesõnaga variante on nii palju, kui keegi suudab välja mõelda.

One thing that I am sure of is when Maibrit grows up, she will tell everyone how much she hates jumpers. Because when she was little, her mother loved them so much, that she kept sewing them :) So, here is another one. Made of a lightweight curtain that I found from thrift store. I loved the print so much and I think it is perfect for a jumper.
The pattern of this skirt is my own and it is published in Estonian magazine "Eesti Naine" august/2009. I haven't tried it yet but I think that it should also be possible to make an adult tunic using this pattern.


14 kommentaari:

Inga ütles ...

võrratult armas:)
ma arvan, et sel ajal, kui meie olime Maibriti vanused, õmblesid vist kõigi meie emad meile suviseid seelikuid. Igatahes ma mäletan, et minu ema ja tädi õmblesid mulle ja mu täditütardele alati kõigile ühesugused sitsikleidid ja seelikud selga:) Sinu postitust lugedes on nii armas sellele tagasi mõelda. Tekib tahtmine, et mul oleks ka veel üks väike tüdruk;)
ma loodan, et ühel päeval pakud sa miskit nutikat õmblustööd välja ka väikestele poistele:)

sircu ütles ...

armas ja tütarlapselik kleit:)

Erin ütles ...

Oi, kui armas. Ma nüüd ootan millal ma ema käest augustikuu EN laenuks saan ja siis vehin selle õpetuse maha :)

Anonüümne ütles ...

armas:)
ma fännan ka pihikseelikuid

Sirliiz ütles ...

Imekena :)
Ka mina mäletan oma lapsepõlvest taolisi pihikseelikuid ja ei saa öelda, et ma siis neid väga armastanud oleks. Hetkel, vastukaaluks, meeldivad sellised rõivad mulle väga. Väga armas on sinu versioon!

Katrin ütles ...

Jaa, minu ema õmbles mulle ka alati suveks selliseid pihikuid ja minu lemmikud olid ka just alati need, mis taskutega juhtusid olema. Suve lõpuks olid alati taskud praktiliselt maani veninud, sest sinna oli alati tonnide kaupa mingit kraami panna. Mäletan, et ehmatasin oma ema oimetuks ükskord kui läksin lõuna ajal tuppa sööma, kassipoeg taskus. :D

KK ütles ...

Minu kodus olid õmblusartikliteks satsidega kodupõlled, mis käisid riiete peal siis. Need olid ka sitsiriidest ja ma ei mäleta, et ma oleks neid otseselt vihanud. Piltide pealt tunduvad väga armsad igatahes.

Sinu pihik on vahva. Selline lihtne ja armas, kodune. Ma fännan ka sekkareid, hommegi plaanis üks tuur teha :P

kriuks2 ütles ...

armas!

:)

Helen ütles ...

Kusjuures, minul vist polnud väiksena eriti pihikseelikuid. Kõikvõimalikke tavalisi sitsseelikuid oli küll. See-eest oli mul üks pihikseelik põhikoolis ja see oli mu lemmik. :)
Ja oma lapse seljas on pihikseelikud ka lemmikud.
Ma pole seda õpetust veel ajakirjast näinud, aga Sinu pilte vaadates tundus algul, et see on tehtud ühest ilusast lillelisest meestesärgist. :))) Ideeliselt on asi vist isegi võimalik - ei pea nööpauke tegema. Iseasi, kas roosasid lillelisi meestesärke muidugi võtta on. :)

Cranberry ütles ...

Minu tütar kannab samuti põhiliselt pihikseelikuid - eks see ole tingitud üheltpoolt praktilisest poolest, teisalt loob see sideme möödunuga - annab mulle tagasi lapsepõlve lõhna ja tunde.

Võrratult ilus pihik, augustikuu Eesti Naine - selle järgi ma lähen juba täna.

Polkovnik (Kadri) ütles ...

Pihikseelik (eriti suvel, eriti lilleline) on lausa kohustuslik element ühe endast lugupidava noore tütarlapse garderoobis. Ja nagu ma korduvalt tõdenud olen, siis ilusaid kangaid tehakse ainult kasutatud variandis ning tavaliselt kardina või laudlina kujul, sest nii kenasid mustreid nagu teisest käest leida saab, ei ole üheski "päris" kangapoes. Ja nõudest me ei hakka ju siin rääkima...

Unknown ütles ...

Väga ilus!

Kohe peale postituse lugemist siirdusin errkioski ja ostsin Naise. Nüüd tuleb õmblusmasin välja otsida.

Aitäh!

Katrin ütles ...

Hästi armas pihik :)

Kertrud ütles ...

Kogu ilu tuleb eriti neil piltidel välja, kus kena tütarlaps üleni peal on, nii et näeb, mis muude riietega phikseelikut kanda saab.