teisipäev, 9. märts 2010

T-särgi sussid


Taaskasutusteema on mulle endiselt äärmiselt südamelähedane, vaatamata sellele, et selle blogi postitused nii harvad on.
Märtsi Eesti Naisesse tegin T-särgi sussid. Kunagi väga ammu, 5. klassis, kui meil käsitöötunnid algasid, siis üheks esimeseks kudumistööks olid sussid. Esimeseks ülesandeks oli vaja minna Viru tänava pudupoodi ja osta paksu punast sünteetilist lõnga. Oli ainult punast. Sussid tulid ausad. Kinkisin need oma õele jõuludeks ja aastaid hiljem kandis neid isegi minu õe peigmees, kui ta remonti tegi. See oli tore vaatepilt, sest sussidel olid ka kelmikad tutid peal :) Lõpuks leidsid need pahtlised ja värvised sussid oma viimse puhkepaiga ikkagi prügikonteineris aga vaatamata oma pikale eale ning katsumustele ei olnud sussides ainumastki auku. Sünteetika ju ei idane ega mädane, nagu mu ema ikka ütleb.
Sellise anatoomiaga susse olen ma näinud siin ja seal laatadel ja külas, nii et nende susside ülesehitust võib vist juba rahvakunstiks pidada.
Minu eesmärk oli aga jälle selle taaskasutuse teema propageerimine (mitte et sellest vähe räägitakse, aga noh, pele rääkimise oleks ju ka tegusid või siis tegevusjuhendeid vaja). Ja kuna möödunud majanduslik õitsenguaeg jättis endast maha ka tohutul hulgal reklaamsärke (igal üritusel ja tootel ja kampaanial pidi ju loomulikult olema oma T-särk!), siis ma ikka otsin neile järjest kasutust.
Ja kui teil pole parasjagu majapidamisse ühtegi sussipaari vaja, siis kuduge ühest T-särgist kasvõi üks pajalapp - selline taaskasutamine mõjub enesetundele nii hästi. Kohe selline tunne tekib, nagu oleks kellelegi midagi head teinud. Uskuge mind :)

8 kommentaari:

MARRE ütles ...

õudselt armas pildike :)

KK ütles ...

Kuigi ma jõudsin juba korra kiita, teen seda veel :). Nii armsad on.
Mulle tundub omale t-särkide lõikumine ületamatu tööna, nõuab teravaid kääre.

Monika ütles ...

Sussid on väga armsad, aga need punased sukad on täiesti vastupandamatud :)

sircu ütles ...

Väga hea idee, sussid on tõesti armsad:)

siret ütles ...

Ja kui need punased sukad kord katki lähevad... No loodame, et niipea ei lähe :). Mulle ka see pilt meeldib väga - ja terve see blogi meeldib - mis siis, kui postitused on harvad...- ikka meeldib :D

Margit K. ütles ...

Väga vahva idee. Tundub, et vanadest T-särkidest saab küll absoluutselt kõike teha. Peaks ehk isegi sellised valmis kuduma endale. Igatahes aitäh idee eest. :)
Ja nõustun Siret'iga selle blogi suhtes. Väga armsad asjad siin.

Kristiin ütles ...

väga huvitav idee ning need punased lipsukesed on kui kirsid tordil:)

Anonüümne ütles ...

Väga armsad sussid! Aga kuidas seda T-särki täpselt lõikama peaks (punastades) et kui lai "pael jne?